Alle categorieën
N2600-serie digitale meter met hoge precisie, bronmeeteenheid die spannings-, stroom- en weerstandsmeting ondersteunt

Home>Producten>Testserie halfgeleiders

N2600-serie zeer nauwkeurige bronmeeteenheid met 4 kwadranten
N2600 voorpaneel
N2600-configuratie
N2600 achterpaneel
N2600-serie digitale meter met hoge precisie, bronmeeteenheid die spannings-, stroom- en weerstandsmeting ondersteunt
N2600-serie digitale meter met hoge precisie, bronmeeteenheid die spannings-, stroom- en weerstandsmeting ondersteunt
N2600-serie digitale meter met hoge precisie, bronmeeteenheid die spannings-, stroom- en weerstandsmeting ondersteunt
N2600-serie digitale meter met hoge precisie, bronmeeteenheid die spannings-, stroom- en weerstandsmeting ondersteunt

N2600-serie digitale meter met hoge precisie, bronmeeteenheid die spannings-, stroom- en weerstandsmeting ondersteunt


De N2600-serie is een digitale bronmeter ontwikkeld door NGI, die de functies van een zeer nauwkeurige bron en een zeer nauwkeurige meting nauw combineert. Het integreert 5 functies (spanningsbron, stroombron, I/V/R-meting) in één instrument. Het meetbereik bestrijkt 200V tot 1μV, 1A tot 10pA, 200MΩ tot 10μΩ. De meetresolutie bedraagt ​​6½ cijfers. De basisnauwkeurigheid kan 100 μV, 600 pA, 300 μΩ bereiken. De N2600-serie heeft een ingebouwde constante spanningsbron, constante stroombron, weerstandsmeting, sweep-modus, signaalgenerator, synchrone trigger, functiecalculator, enz., en biedt gratis pc-applicatiesoftware. Het kan op grote schaal worden gebruikt bij karakteristieke analyse en productietests van componenten en modules in de communicatie-, halfgeleider-, computer-, automobiel- en medische industrie.


Delen naar:
Hoofdlijnen

●5 in 1 (spanningsbron, stroombron, I/V/R-meting)

●Ondersteuning van aanpassing van hogere spanning, hogere stroom en pulsstroom

●Ondersteuning van het SCPI-protocol

●Vierkante golfuitgangsfunctie

●Basisnauwkeurigheid tot 100μV, 600 pA, 300μΩ

●LAN-poort, RS232-interface

●Breed meetbereik, 200V tot 1μV, 3A tot 10pA, 200MΩ tot 10μΩ

●Maximale bemonsteringssnelheid 100 ksps

●Source en sink (4-kwadrant) werking

●2/4/6-draads weerstandsmeting

●USB-poort aan voorzijde, ondersteuning voor opslag van screenshots

●2U/ ½19" chassis, lichtgewicht en draagbaar ontwerp

●4.3-inch LCD-scherm, eenvoudige bedieningsinterface, gemakkelijk te gebruiken

●Ondersteuning van lineaire trapveeg- en logaritmische trapveegmodi

Application Fields

toepassing in industrieel materiaal en micro-elektronische componenten

Functies en voordelen

5 in 1 (spanningsbron, stroombron, I/V/R-meting)

De N2600-serie maakt gebruik van een standaard ½ 19-inch 2U-chassis. Het integreren van bron- en meetcircuits in een compact, zelfstandig instrument vermindert de ontwikkelings-, installatie- en onderhoudstijd van het testsysteem aanzienlijk, terwijl er ruimte op de testbank wordt bespaard en de totale aanschafkosten worden verlaagd. De precisiekoppelingsfunctie van de N2600-serie SMU biedt veel voordelen ten opzichte van afzonderlijke instrumenten. Hoewel het nauwkeurige uitgangsspanning en stroombronnen levert, kan het stroom, spanning en weerstand meten en heeft het een hoge testresponssnelheid, waardoor de DUT kan worden beschermd tegen beschadiging door incidentele overbelasting, thermische overstroming, enz.

Vierkwadrantwerking als bron of belasting

Vier kwadranten: Het vermogenskwadrant verwijst naar het kwadrantdiagram gevormd met spanning als X-as en stroom als Y-as. In het eerste en derde kwadrant gaan spanning en stroom in dezelfde richting, en SMU levert stroom aan DUT, wat de bronmodus wordt genoemd. In het tweede en vierde kwadrant gaan spanning en stroom in de omgekeerde richting, ontlaadt DUT naar SMU, en SMU absorbeert passief de binnenkomende stroom en zorgt voor een retourpad voor de stroom, wat de sink-modus wordt genoemd.

4-kwadrantwerking als bron of belasting

IV kenmerken

Meestal vereist IV-karakterisering van een DUT het gebruik van een zeer gevoelige ampèremeter, voltmeter, spanningsbron en stroombron. Het proces van het programmeren, synchroniseren, verbinden, meten en analyseren van elk van deze instrumenten is complex, tijdrovend en neemt buitensporig veel testbankruimte in beslag. De N2600-serie kan het testproces aanzienlijk vereenvoudigen en de bezetting van de testbankruimte verminderen. De N2600 biedt 4-kwadrantwerking. Bij werking in het 1e en 3e kwadrant fungeert de N2600 als een stroombron om stroom naar het DUT te leveren. Bij gebruik in het 2e en 4e kwadrant fungeert de N2600 als een put (belasting) om energie te absorberen. In source- of sink-modus kan de N2600 spanning, stroom en weerstand meten, waardoor het een ideale keuze is voor IV-karakterisering van DUT, zoals materiaalonderzoek, elektronica, halfgeleiders, enz.

IV kenmerken

Machtsomhulling

Anders dan bij de traditionele matrixvoeding, kunnen gebruikers bij hetzelfde vermogen op de N2600 kiezen voor hoge spanning en lage stroom of lage spanning en hoge stroom, afhankelijk van de werkelijke behoeften. De source/sink-limiet van de N2600 is ook verschillend door verschillende specificaties te kiezen.

N2600-020-01 source/sink limiet: ±21V@±1.05A

N2600-200-01 source/sink limiet: ±21V@±1.05A ±210V@±105mA

N2610-100-03 source/sink-limiet: ±21V@±3.15A ±105V@±1.05A ±105V@±10.5A (alleen pulsmodus)

machtsenvelop

Lineaire trapveegbeweging en logaritmische trapveegbeweging

De N2600 ondersteunt de modi lineaire trapbeweging en logaritmische trapbeweging. De sweep-modus wordt automatisch uitgevoerd na het instellen van de functionele relatie en het beveiligingspunt, wat de testefficiëntie aanzienlijk versnelt. De twee fundamentele sweep-golfvormen kunnen worden ingesteld op single-event of continu gebruik, waardoor de N2600 ideaal is voor I/V-, I/R-, V/I- en V/R-karakterisering.

- Lineair trappenhuis: vegen van startniveau tot eindniveau in gelijke lineaire stappen

- Logaritmische trapbeweging: beweging op logschaal met een bepaald aantal treden per decennium

lineaire trapveger en logaritmische trapveger

2/4/6-draads weerstandsmeting

De N2600 SMU integreert een zeer nauwkeurige digitale multimeterfunctie, die niet alleen zeer nauwkeurige spannings- en stroommetingen ondersteunt, maar ook 2/4/6-draads weerstandsmetingen ondersteunt, wat geschikt is voor verschillende testscenario's.

2-draads weerstandsmeting is geschikt voor testscenario's waarbij de weerstand van de meetsnoeren veel kleiner is dan de te meten weerstand, ongeacht het spanningsverlies veroorzaakt door de meetsnoeren.

2/4/6-draads weerstandsmeting

4-draads weerstandsmeting is geschikt voor het meten van laagwaardige weerstanden. De N2600 SMU heeft een autocorrectiefunctie die meetsnoereffecten elimineert.

2/4/6-draads weerstandsmeting

6-draads weerstandsmeting: Wanneer de gemeten weerstand parallel wordt aangesloten met andere weerstanden, zullen de andere weerstanden shunten en de test beïnvloeden. De N2600 SMU maakt gebruik van 6-draads weerstandsmeting om in-situ meting van weerstanden op de printplaat mogelijk te maken.

2/4/6-draads weerstandsmeting

Automatisering om de efficiëntie van productietesten te verbeteren

De N2600 SMU biedt uiterst nauwkeurige spannings- en stroombronnen en voert tegelijkertijd uiterst nauwkeurige metingen uit, zonder verbindingen te wijzigen of extra apparaten te gebruiken, wat de efficiëntie van de productietests aanzienlijk verbetert. Om tegelijkertijd te voldoen aan de doorvoervereisten van productietoepassingen, heeft de N2600 veel ingebouwde functies om complexe testsequenties uit te voeren zonder gebruik te maken van de trage computerbesturing of GPIB-communicatie.

Groot LCD-scherm

De N2600 SMU is uitgerust met een 4.3-inch LCD-scherm. Vergeleken met traditionele VFD-schermen hebben LCD-schermen de voordelen van een laag stroomverbruik, klein formaat en lage straling. Tegelijkertijd is de N2600, gecombineerd met een professioneel interfaceontwerp, eenvoudig te gebruiken en is het uitleesdisplay intuïtief en uitgebreid.

groot LCD-scherm

Afstandsbediening voor eenvoudige systeemintegratie

NGI biedt gebruikers gratis pc-toepassingssoftware, die kan voldoen aan de testbehoeften van verschillende toepassingsscenario's. De N2600 SMU is uitgerust met een LAN-poort en RS232-interface en ondersteunt SCPI/Modbus-opdrachten.

afstandsbediening voor eenvoudige systeemintegratie

Database
Aanvraag

Populaire categorieën